Silivri Turnike & Metal Dedektör Sistemleri - Standart Turnike - Boy Tipi Turnike - VIP Turnike - Boy Tipi Dedektör - XRay Dedektör - El Tipi Dedektör 

Turnike & Metal Dedektör Sistemleri


Turnike sistemleri günümüz geçiş kontrol sistemlerinin vazgeçilmez güvenlik ekipmanlarından biri konumundadır. Turnike sistemlerine genel olarak turnike geçiş sistemleride denilmektedir. Böyle denilmesinin nedeni ise herhangibir bölgeye giriş ve çıkışları düzenlemesidir. Gerçektede turnikeler güvenlik ve işletme amacı ile bölünmüş bir bölgeye giriş çıkışları sınırlandırmak maksadı ile kurulmaktadır. Genellikle bina giriş ve çıkışlarına tesis edilen turnike sistemleri sadece yetkili kişilerin geçişlerine müsaade eden bir sistemdir.

Peki bu geçişleri turnike tek başınamı yapar? 

Tabiki hayır turnike tek başına bir kontrol sağlamaz. Turnike üzerinde mekanik ve kontrol amaçlı elektronik aksam bulunur. Turnikelerin kontrolleri farklı sistemler ile yapılsada çoğunluk ile kartlı geçiş sistemleri vasıtası ile yapılmaktadır. Aslında turnike geçiş sistemleri kartlı geçiş sisteminin bir elemanı konumundadır. Turnikeler kartlı geçiş sistemi üzerinden kurgulanan bir senaryoya göre çalışmakta ve kontrol edilmektedirler. Yani bilindiğinin aksine kart okuyucuların turnikede hazır geldiği gibi bir anlayış kesinlikle doğru değildir. Yine bazı turnikeler basit olarak WC lerde jeton yada para ile, yine bazı durumlarda buton vasıtası ile kontrol edilmektedirler. Yani bunlardanda görülebileceği gibi turnikeyi kumanda edecek bir şeye ihtiyaç duyulmaktadır.

Günümüzde turnike sistemleri kullanım amacına göre çeşitli yapılarda imal edilmektedir. Genel olarak piyasada kullanılan turnike sistemi çeşitlerine bakacak olursak;

1) Bel tipi turnike sistemleri : Bel tipi turnike sistemlerine çeşitli isimler verilmektedir. Bu turnikelere triplex turnike, üç kollu turnike gibi farklı isimler verilmektedir. Bel tipi turnikeler piyasada en fazla kullanılan turnike sistemidir dememiz yanlış olmayacaktır. Bu turnikeler plazalar, iş merkezleri, sanayi tesisleri, kamu kurumları gibi pek çok alanda giriş ve çıkışların düzenli olarak yapılmasında tercih edilmektedirler. Genellikle kartlı geçiş sistemleri ile kumanda edilmektedirler.

2) Boy tipi turnikeler: Boy tipi turnikelere kafes tipi turnikede denilmektedir. Bu turnikeler genel olarak yüksek güvenlik gerektiren nedenlerden dolayı tercih edilirler. Bir alana yetkisiz kişilerin geçişini kesin olarak sınırlandırabilirler. Bel tipi turnikelerde turnike üzerinden atlama gibi durumlara kesin çözümdür. Genellikle data centerlar, arge merkezleri, stadyumlar gibi alanlarda tercih edilen bir turnikedir. Bu turniklerden geçiş yavaştır bu nedenle her alanda kullanılmazlar.

3- VIP Turnikeler: VIP turnike sistemleri diğer adı ile engelli geçiş kapıları, adındanda anlaşılabileceği gibi vip kişiler, engelli kişiler ve taşınması gereken büyük malzemlerin geçişinde kullanılan turnike çeşitleridir. Belirtildiği gibi sadece özel amaçlar için kullanılırlar. Genellikle motorlu tipleri ve manuel tiplerinde bulunmaktadır.